
18 TRA.
8:36
Sastojci
- Kora
- 6 belanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika ulja
- 7 kašika brašna
- na vrh noža prašak za pecivo
- 100 gr rendane čokolade
- Fil
- 6 žumanca
- 200gr šećera(može da se stavi i 150gr)
- 250gr margarina
- 100gr čokolade+euro blok
- 2 kašike euro krema
- euro blok(moj je bio od 80gr)
Priprema
- 1.Prvo krenuti sa korom.Belanca umutiti u sneg,postepeno dodavati šećer i ulje.Lagano dodati,brašno sa praškom za pecivo i izrendanu čokoladu mešajući varjačom.Masu sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom.Rernu zagrejati do 200C,kad se pleh ubaci smanjiti na 150C i sušiti koru oko 20 minuta.
- 2.Mikserom umutiti žumanca sa šećerom.U šerpu staviti margarin da se istopi i u to dodati umućena žumanaca i kuvati dok se ne zgusne.Kad je fil zgusnut dodati čokoladu,euro krem i euro blog.Tako pripremnjen fil preliti preko ohlađene kore.Preko fila izrendati euro blok i staviti u frižider da se kolač ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar