subota, 11. lipnja 2016.

Euro Blok


KLIKNI OVDJE DA OTVORIS RECEPT – EURO BLOK
18 TRA.
8:36

Sastojci

  • Fil
  • žumanca
  • 200gr šećera(može da se stavi i 150gr)
  • 250gr margarina
  • 100gr čokolade+euro blok
  • 2 kašike euro krema
  • euro blok(moj je bio od 80gr)

Priprema

  1. 1.
    Prvo krenuti sa korom.Belanca umutiti u  sneg,postepeno dodavati šećer i ulje.Lagano dodati,brašno sa praškom za pecivo i izrendanu čokoladu  mešajući varjačom.Masu sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom.Rernu zagrejati do 200C,kad se pleh ubaci smanjiti na 150C i sušiti koru oko 20 minuta.
  2. 2.
    Mikserom umutiti žumanca sa šećerom.U šerpu staviti margarin da se istopi i u to dodati umućena žumanaca i kuvati dok se ne zgusne.Kad je fil zgusnut dodati čokoladu,euro krem i euro blog.Tako pripremnjen fil preliti preko ohlađene kore.
    Preko fila izrendati euro blok i staviti u frižider da se kolač ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar