
- Biskvit:
- 3 jaja
- 100 g secera u prahu
- 1 vanilija secer
- 60ml vode
- 60 ml suncokretovog ulja
- 1/2 praska za pecivo
- 3 bjelanjka
- 130 g brasna
- Puding s jabukama:
- 2 pudinga od vanilije
- 750 ml soka od jabuke
- 4 jabuke
- 100 g secera
- zimt
- Za dekoraciju
- 500 ml vrhnja za slag
- listici badema za posipati
Priprema
- 1.Jaja, secer i vanilija secer pjenasto izraditi. Dodati ulje i vodu, zatim brasno s praskom za pecivo. Izradjene bjelanjke umijesati rucno.Izliti u pleh velicine 30X35 i peci u zagrijanoj pecnici na 180°C 15-ak min.U medjuvremenu oprati jabuke , oguliti i izrezati na tanje listice.Za puding pomijesati puding sa sokom i secerom te kuhati sve dok se ne dobije gusta masa, dodati jabuke i na kraju cimet. Vruci puding preliti preko ohladjenog biskvita.Staviti slag i posipati bademima. kolac ostaviti u hladnjak na nekoliko sati.
- 1.
IZVOR:COOLINARIKA
Nema komentara:
Objavi komentar