utorak, 14. lipnja 2016.

KOLAČ SA JAGODAMA, MASCARPONE SIROM I VANILIN KREMOM

kolac-sa-jagodama-mascarpone-sirom-i-vanilin-kremom
  • BISKVIT:
  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 120 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • KREMA OD VANILIJE:
  • 1,5 l mlijeka
  • 230 gr brašna
  • 170 gr šećera
  • 2 kom puding od vanilije
  • 3 žumanjka
  • 1 margarin
  • KREMA SA JAGODAMA:
  • 500 gr jagoda
  • 6 žlica šećera
  • 6 dcl vode
  • 2 kom pudinga od vanilije
  • KREMA OD MASCARPONE SIRA:
  • 500 gr mascarpone sira
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 70 gr šećer u prahu (šećer može po ukusu, ovisi koliko je slatko vrhnje slatko)
  • 50 gr bijele čokolade za naribati

PRIPREMA MEKANOG BISKVITA

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka
  2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg i potepeno dodajte šećer.
  3. Dodajte žumanjke i pjenjačom kratko sjedinite.
  4. Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i ubacite u jaja, te zajedno pjenjačom sjedinite koliko je potrebno.
  5. Tepsiju lagano pouljite i pobrašnite, te ulijte pripremljenu smijesu. Tepsija koju sam ja koristila je dimenzija 21 X 36 cm, a vi svakako koristite malo veću.
  6. Stavite biskvit peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 min.
  7. Ostavite da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar