KOLAČ SA JAGODAMA, MASCARPONE SIROM I VANILIN KREMOM
- BISKVIT:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 120 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- KREMA OD VANILIJE:
- 1,5 l mlijeka
- 230 gr brašna
- 170 gr šećera
- 2 kom puding od vanilije
- 3 žumanjka
- 1 margarin
- KREMA SA JAGODAMA:
- 500 gr jagoda
- 6 žlica šećera
- 6 dcl vode
- 2 kom pudinga od vanilije
- KREMA OD MASCARPONE SIRA:
- 500 gr mascarpone sira
- 250 ml slatkog vrhnja
- 70 gr šećer u prahu (šećer može po ukusu, ovisi koliko je slatko vrhnje slatko)
- 50 gr bijele čokolade za naribati
PRIPREMA MEKANOG BISKVITA
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka
- Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg i potepeno dodajte šećer.
- Dodajte žumanjke i pjenjačom kratko sjedinite.
- Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i ubacite u jaja, te zajedno pjenjačom sjedinite koliko je potrebno.
- Tepsiju lagano pouljite i pobrašnite, te ulijte pripremljenu smijesu. Tepsija koju sam ja koristila je dimenzija 21 X 36 cm, a vi svakako koristite malo veću.
- Stavite biskvit peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 min.
- Ostavite da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar